دکتر مریم باباخانی

آدرس ما
تهران، خیابان سهروردی شمالی
با ما در ارتباط باشید
contact@mbabakhani.ir
شماره تماس
(021) 88500457

شش تکنیک رسیدن به آرامش که به اشتباه فکر می کنید فایده دارد.​​​​​​​

با وجود روش های متعدد برای کنترل استرس، ولی ما نمی توانیم فقط به گفتمان با دوستان و سرچ کردن در اینترنت به جواب خود برسیم. گاهی ما با وقت گذراندن و هزینه های زیاد بابت اینترنت و گذاشتن انرژی زیاد و یا راهکارهایی که دیگران به ما می دهند بدون اینکه آنان را بررسی کنیم و بدانیم آیا در مورد ما صدق می کند یا نه، آن موارد را در زندگی خود بکار می بریم ولی نتیجه مطلوب را نمی گیریم. نکاتی که در زیر آمده مواردی هستند که فکر می کنیم ما را به هدف خود می رساند ولی سخت در اشتباهیم.

حرف دلمان را به دیگران گفتن​​​​​​​

استفاده از مکمل های گیاهی ​​​​​​​

 رها کردن فرد یا وضعیت استرس زا به حال خودش (بی مسئولیتی ) ​​​​​​​

سرزنش کردن (سرزنش کردن خود ) ​​​​​​​

بی اعتنایی یا انکار کردن ​​​​​​​

پرتاب کردن اشیاء ​​​​​​​

گاهی دوست داریم بعد از شرایط سخت کاری یا زندگی ملال آور با دوست صمیمی خود گپی بزنیم و آرامش بگیریم، اما دریغ از اینکه این کار موقتی است و کاری از پیش نمی بریم و مشکل ما را حل نمی کند بلکه بیشتر باعث می شود روی آن تمرکز کنیم و نکات منفی آن را بیشتر ببینیم با اینکه فکر می کنیم حمایت عاطفی گرفته ایم و برون ریزی کرده ایم.
روش پیشنهادی ما این ست که به جای گفتن مشکلات به دوست صمیمی، مسائل را با کسی که در این کار تبحر دارد در میان بگذارید و دوست صمیمی را بگذارید برای تفریح کردن و سرگرمی و ... .سعی کنید شرایطتان را تغییر دهید و از دید مثبت به قضیه نگاه کنید و فرصت های جدید پیدا کنید. وقتی بدن شما به استرس واکنش نشان می دهد آن را بر حسب برداشت شما از آن واقعه را نشان می دهد پس هر چه استرس بیشتری داشته باشید سیستم دفاعی بدن شما برخوردش را با آن میزان استرس هماهنگ می کند و واکنش شدیدتری نشان می دهد. چنانچه با کمک دیگران یا با تمرین و تکرار خودتان، نگرش شما مثبت تر شود و توانایی های خود را بپذیرید، توانسته اید استرس خود را مدیریت کنید و زودتر به آرامش می رسید.

گاهی اوقات به شدت ناراحت هستید و احساس خشم می کنید و دوست دارید هر چه جلوی دستتان است را پرت کنید. به همین خاطر است که  است که در بعضی کشورها اتاق هایی را برای خالی کردن خشم ساخته اند و فکر می کنند با شکستن اشیاء یا مشت زدن به کیسه بوکس می توانند احساسات منفی را از خود دور کنند ولی با ا ین عمل نمی شود گفت راهی برای مدیریت استرس پیدا کرده اند بلکه ممکن است به جای کمتر شدن استرس و خشم تان آنرا بیشتر کنید. 
به عنوان ورزش برای بدن مفید باشد ، ولی به کاهش استرس ها کمکی نمی کند . اگر می خواهید این کار را به عنوان ورزش انجام دهید ، ورزش گرانی را انتخاب کرده اید !
روش پیشنهادی ما این ست که به خالی کردن خشم روی اشیا یا مشت زدن به کیسه بوکس بهتر است در یک دفتر روزانه کارهایی که بر عهده اتان است را قبول زحمت کنید و مسئولیت پذیر باشید و برنامه ریزی هفتگی داشته باشید با این روش حس خوبی به شما دست می دهد و با خیال آسوده به کارهای روتین خود می پردازید​​​​​​​

بر حسب تحقیقات نشان داده شده که مکمل های گیاهی شاید به طور خفیف یا متوسط در کاهش استرس مفید باشد اما احتمال اینکه عوارضی در پی داشته باشد زیاد است و چه بسا نتایج متفاوتی دیده شده است.
گل راعی : برخی مطالعات از تاثیر مکمل های گل راعی بر درمان اضطراب خفیف و سایر حالات احساسی منفی حکایت دارند ، ولی برخی مطالعات دیگر هیچ تاثیری از آن را نشان نمی دهد.
 ریشه ی سنبل الطیب : این گیاه که معمولا همراه با گل راعی مصرف می شود ، برای کاهش اضطراب و اختلالات خواب موثر است . این گیاه پس از دو هفته مصرف می تواند رقیبی برای داروی دیازپام محسوب شود . با این حال نتایج مطالعات درباره ی این گیاه متناقض است . با اینکه مقادی اندک این گیاه بی خطر است ، مقادیر بالای آن می تواند موجب اختلالاتی در ریتم قلب و بینایی شود .اینها به آن معنا نیست که هیچ مکمل مفیدی وجود ندارد ، بلکه باید با تحقیق بیشتر بفهمید چه چیزی روی شخص شما موثر است . البته ابتدا باید با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید مکمل مورد نظرتان با داروهای مصرفی تان تداخلی نداشته باشد .
روش پیشنهادی ما این است که از رایحه درمانی استفاده کنید.  شاید این اصطلاح کمتر به گوشتان خورده باشد، ولی روش مفیدی است. به عنوان مثال « فرنجمشک » برای کاهش استرس مفید است . جالب تر اینکه رایحه درمانی روشی آسان و ارزان است که می توانید به راحتی آن را در زندگی روزمره تان بگنجانید . ​​​​​​​

شاید برخی از افراد نظرشان این باشد که دور نگه داشتن ذهن از افکار منفی راه مناسبی برای جلوگیری از تکرار مداوم افکار و مشغولیت ذهنی است. البته لازم به ذکر است که بی خیالی و بی تفاوتی دائمی و تصور کردن این که مشکلات خودبخود حل می شوند کار اشتباهی است و در تحقیقاتی که در جهان بر روی روش های کاهش استرس و ارتباطش با احساسات منفی و بیماری های قلبی شده مشخص شده است که عواقب منفی ناشی از  روش انکار بیش تر از عواقب مثبت آن است و می تواند احساسات منفی و ناراحتی های قلبی را افزایش دهد.
شاید این روش آسانی باشد اما کارساز برای دراز مدت نیست.
روش پیشنهادی ما این ست که از تکنیک حواس پرتی یا تکنیک توجه برگردانی استفاده کنیم. به این صورت که در ابتدا خود را درگیر مشکل کنید و با آن روبه رو شوید سپس توجه خود به سمت چیز دیگر ببرید و حواستان را پرت کنید. ​​​​​​​

اگر موقعیت استرس زا را به حال رها کنیم مطمئنا مشکلات حل که نمی شوند، بلکه نتایج منفی بیشتری را هم برای ما ایجاد می کنند. شاید در ظاهر امر آرامش دهنده باشد ولی در بطن قضیه امکان از دست دادن برخی شرایط و از دست دادن برخی افراد زندگیمان باشد. به طور مثال اختلاف نظر بین ما و دوست مان شاید باعث رنجش از هم بشود و موجب جداییمان شود و رابطه دوستیمان بهم بخورد و باعث زیاد شدن استرس در ما شود. و یا حتی مشکلاتی که در شغل مان بوجود می آید و بخاطر خلاص شدن از تحمل استرس، شغلمان را رها می کنیم که این امر باعث از دست دادن کارمان می شود.
این مواردی که ذکر شد در طول زندگی برای ما مخرب است و مشکلات مان را بیشتر می کند و حل مساله را در ما ضعیف می کند.
 روش پیشنهادی ما این ست که به جای فرار از مشکلات و یا اعتراض،  با مشکل مواجه شویم و آن را حل کنیم​​​​​​​

بعد از تکنیک های اشتباهی که در رفع استرس استفاده کردیم به طبع شروع به سرزنش خود می کنیم و بیشتر آسیب می بینیم.  ولی با ارزیابی شرایط و به نتیجه نرسیدن متوجه شکست خود می شویم و باعث می شود به فکر فرو برویم و فکر چاره کنیم و بپذیریم که مسئول اشتباهات خود هستیم و در پی پیدا کردن راه حل صحیح برویم. اینجاست که به خودباوری می رسید و دنبال بهترین راه می گردید و با کمک گرفتن از متخصیصن و افراد با تجربه استرس خود را مدیریت می کنید.
روش پیشنهادی ما این است که می توانید از شگرد شوخی کردن استفاده کنید و به استرس هایتان بخندید. این روش راهی برای آرامش روحی و جسم تان است و با تغییر نگرش به زندگی به مشکلات غلبه می کنید و راحت تر می پذیرید که باید با شرایط خود را وفق دهید و خود را مقصر ندانید و سرزنش نکنید.​​​​​​​