
چکیده ای از مقالات و تحقیقات انجام شده توسط متخصصین را خدمت شما دوستداران و علاقه مندان به مطالب روانشناسی ارائه نموده ایم که امیدواریم توجه شما به مباحث روانشناسی را جلب نموده باشد
در صورت تمایل به دریافت فایل pdf و کامل آن میتوانید پس از واریز مبلغ مورد انتخابی به کارت شماره 5859-8311-4081-5522 بانک تجارت بنام مریم باباخانی و ثبت درخواست خود از طریق پیام رسان واتس آپ و همچنین ارائه رسید پرداختی نسبت به دریافت فایل مورد نظر اقدام نمائید
خدمت دانشجویان گرامی مرتبط با این رشته و خوانندگان محترم و دوستداران مطالب روانشناسی
پژوهش های مختلف نشان داده اند که ویژگی های شخصیتی (خلق، ترس، احساس خصومت، و تکانشی بودن) از دوران کودکی نشأت می گیرند و این ویژگی ها با شادی کمتر و احساسات منفی در ارتباط اند و خواه نا خواه بر سطح تاب آوری شخص تأثیر می گذارد و او را مقاوم و تاب آور یا ضعیف و انعطاف ناپذیر می سازد. هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین ویژگی های شخصیتی با شادکامی و تاب آوری در زنان شهر تهران می باشد.
روش پژوهش حاضر از نوع همبستگی است با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی 400 نفر از اماکن عمومی نظیر پارک ها نمونه گیری شدند. از پرسش نامه نئو 60 سؤالی برای سنجش ویژگی های شخصیتی، پرسش نامه آکسفورد برای سنجش شادکامی وپرسش نامه کانرو ودیویدسون برای سنجش تاب آوری استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی و رگرسیون استفاده شد. یافته ها تحقیق نشان داد بین ویژگی های شخصیتی مؤلفه های روان نژندی ، برونگرایی و انعطاف پذیری با مؤلفه های شادکامی خودپنداره، رضایت از زندگی، سلامت روانی، سرذوق بودن، احساس زیبایی شناختی، خودکارآمدی ، امیدواری رابطه معناداری ( 0.05>p)وجود دارد. نتایج بیانگر آن است بین تمام مؤلفه های ویژگی های شخصیتی با تاب آوری رابطه معناداری ( 0.05>p) وجود دارد بجز مؤلفه توافق پذیری که با میزان تاب آوری همبستگی معناداری ( 0.05<p) وجود ندارد. به عبارت دیگرپژوهشگران نتیجه گرفتند بین پنج عامل ویژگی های شخصیتی با شادکامی و تاب آوری رابطه معناداری وجود دارد.
هدف : هدف تحقیق حاضر رابطه سازگاری در خانواده با توجه به سلامت روانی سالمندان بود .
روش : نمونه مورد مطالعه در تحقیق حاضر 50 نفر سالمند زن و مرد است که به روش نمونه گیری در دسترس از بین کلیه سالمندان در مکانهای عمومی و منازل در دسترس انتخاب شد . برای گردآوری دادهها از پرسشنامه GHQ برای سنجش سلامت روان و پرسشنامه سازگاری بل برای سنجش سازگاری در خانواده استفاده شد . برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد
یافته ها : نتیجه تحقیق نشان داد بین سلامت روانی و سازگاری در خانواده رابطه معنادار وجود دارد . بین سلامت روانی در زنان و مردان , و سلامت روانی در گروه های سنی متفاوت , و سازگاری در زنان و مردان , و بالاخره سازگاری در گروه های سنی مختلف رابطه معناداری مشاهده نشد .
نتیجه گیری : برای بهبود عملکرد سالمند در خانواده می توان از شیوه های مناسب برای افزایش سلامت روانی به آنها آموزش داد .
هدف اين پژوهش حاضر به منظور مقایسه وضعيت سلامت عمومی سالمندان بر حسب جنسيت ساکن در خانواده( شهر تهران) انجام شده است.
روش این مطالعه ازنوع علی مقایسه ای بوده است. جامعه آماری تمامی سالمندان زن ومرد شهر تهران سال1392-1391 ساکن در خانواده بادامنه سنی 60 به بالا بودند. نمونه های این پژوهش 139نفر سالمند ( 68 مرد و71زن) به صورت نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. و ازپرسشنامه سلامت عمومی(28 GHQ) استفاده شده است. یافته های آن از طریق آمارتوصيفي و استنباطی ( آزمون t )تجزیه وتحلیل گردیده است. یافته های پژوهش نشان می دهد بین سلامت عمومی ، علائم جسمانی ،علائم اضطرابی در زنان ومردان سالمند ساکن درخانواده (شهر تهران) تفاوت معنی داری وجود دارد.وبین علائم کار کرد اجتماعی وعلائم افسردگی در زنان ومردان سالمند ساکن درخانواده (شهر تهران )تفاوت معنی داری وجود ندارد.
نتیجه گیر ی : عوامل مختلفی برکیفیت زندگی سالمندان تاثیر گذار می باشندکه شناخت این عوامل جهت برنامه ریزی بهتردر مورد سالمندان وتوانمند سازی آنان از اهمیت خاصی برخوردار است.